keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Välierät

Välieriin vastaan asettui Eräviikingit, joiden kanssa runkosarjassa oli tasaisia vääntöjä. Ennakolta runkosarjan kolmannelta sijalta ponnistava Ervi ei ollut mitenkään helppo vastus. Ensimmäisessä pelissä kotijoukkueena Steelers ei jättänyt vieraille jossiteltavaa, vaan korjasi voiton pelitapahtumiin nähden niukasti 5-4.

Toisessa välieräpelissä siirryttiin Mosalle, jossa kotijoukkue oli saanut rivinsä koottua. Kaksi erää tasatahtiin vääntöä ja kolmanteen kun ei maaleja saatu tehtyä puolin eikä toisin, niin tiukan väännön jälkeen loppunumerot 4-3 ja sarja siis 1-1.

Kolmannessa pelissä siirryttiin taas Elenian kotiyleisön eteen. Edellinen peli oli nollattu ja kotietua lähdettiin varmistelemaan. Vierailta Nuutinen näytti olevan erimieltä ja takoi yksin Ervin kaikki maalit varsinaisen peliajan 4-4 tuloksessa. Jatkoaikaa on sen verran tullut jo harjoiteltua ja peli saatiin ratkaistua Elmeri Saukkosen osumalla. Loppunumerot 5-4 ja sarja 2-1.

Neljäs peli ja katkaisun paikka. Kolme edellistä on mennyt erittäin tarkan puolustamisen ja hyvän maalivahtipelin ansiosta maalin eroihin ja samaa oli odotettavissa jälleen Mosalla. Ensimmäisessä erässä maaleja tuli siinä tahdissa, että olisi voinut ennustaa suurempaakin maalimäärää. Toiseen erään lähdettiin 3-4 Steelers johdossa ja ilmeisesti molemmissa pukukopeissa oli jälleen palattu vanhaan pelisuunnitelmaan ja hyvään puolustuspelaamiseen, koska maaleja ei yrityksestä huolimatta saatu tehtyä. Kolmannessa kotijoukkue kiri rinnalle tasoittamalla tilanteeksi 4-4 ja jatkoaika olisi jälleen edessä. Jatkoajalla pelaamista sen verran ehditty kevään aikana harjoittelemaan, ettei Ervi päässyt tälläkään kertaa yllättämään. Jesse Arolan siirtäessä pallon verkkoon, Steelers sai ansaitsemansa finaalipaikan. Huikea sarja oli tämäkin, kuten koko kausi. Vielä on se viimeinen etappi jäljellä ja siinä asettuu vastaan Classic.